Aktivnosti na selu

Bilo da se odlučite da budete aktivan učesnik ili samo posmatrač seoskih aktivnosti, jedno je sigurno – nikad vam neće biti dosadno. Ukoliko ste ranoranilac, uživajte u jutarnjem poju ptice, buđenju prirode uz kafu ili jednostavno gledajući pejzaž obasjan prvim jutarnjim zracima. Možete da se pridružite domaćinima u obilasku stoke ili da posmatrate dok komšije istjeravaju stoku na ispašu.


Ukoliko vas opije svjež planinski vazduh, pa se uspavate, ne brinite. Domaćinski doručak će vas čekati ma kada ustali. A posle možete da učestvujete u kosidbi, kupljenju sijena i ostalim radovima. Kao posmatrač ili kao rekreativni učesnik- izbor je samo vaš!

Za ljubitelje dobrog zalogaja i kuvare-gurmane tu su domaćice da vas uključe u proces pripreme pite, ljevuše, uštipaka i ostalih specijaliteta ovog kraja. Ukoliko vas bude zanimalo, saznaćete i recepte ovih jela, pa ćete moći da ponesete najoriginalniji gastronomski suvenir i da ga podijelite sa svojim prijateljima kod kuće. Ako imate istraživačkog duha ili samo uživate u aromatičnim biljkama, možete krenuti u potragu za brojnim ljekovitim biljkama, ukusnim šumskim plodovima ili pečurkama.

Radoznalcima, nemirnim duhovima, obožavaocima prirode, istraživačima, avanturistima, rekreativcima i svima koji se tako osjećaju predlažemo otkrivanje pećina, vodopada, vidikovaca, kanjona, obala rijeka i predivnih pejzaža koji se nalaze u selu i bližoj okolini.

 

Preporučujemo

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini
Министарство трговине и туризма

Arhiv

Turistička organizacija opštine Šipovo je po prvi put, u istoriji grada, zvanično osnovana 19.06.2007, od strane Skupštine opštine Šipovo. Njen osnovni zadatak je predstavljanje i unaprjeđivanje turističke ponude opštine. Sjedište organizacije je, u Ulici Gavrila Principa, br. 7a.
Kontakt telefon: +387 (0) 50 371 928.

© Sva prava zadržana 2019 JU TO Šipovo - Izrada prezentacije: Marko Tica