Udoban odmor

Udoban odmor

Spavanje je jedna od najvažnijih stvari za svoje tijelo i dušu.

Saznaj više

Zdrava ishrana

Zdrava ishrana

Probajte i nabavite inspiraciju od 90 brzih i zdravih ideja za recept.

Saznaj više

Aktivan odmor

Aktivan odmor

Budite zdravi i pratite svoj ​​dnevni ritam uz aktivnosti na otvorenome.

Saznaj više

Programi po mjeri

Programi po mjeri

Programi krojeni za sve uzraste i sva godišnja doba. Odaberite po Vašoj volji.

Saznaj više

LET'S DO IT - MILION SADNICA ZA JEDAN DAN

Napisao Turistička organizacija opštine Šipovo.

„Let's Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 168 994 volontera, koji su očistili oko 13 000 tona otpada i zasadili 362 077 sadnica raznih vrsta drveća. Volonterske akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ su do sada organizovane u 113 opština i gradova i cilj nam je projektom obuhvatiti sve opštine u Bosni i Hercegovini...

„Let's Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje 113 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 16.000.000 volontera. Zvanični organizatori „Let's Do It“ volonterskih akcija u našoj zemlji su Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva i Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke. Osnovni cilj projekta „Let`s Do It – milion sadnica za jedan dan“ jeste za sva vremena probuditi svijest građana o BiH šumama kao jednom neprocjenjljivom resursu i bogatstvu naše zemlje koji je svakim danom sve više zapostavljen. Jedno posječeno drvo i sve njegove dobrobiti su nepovratno izgubljene! Nekoliko novih sadnica ne mogu parirati jednostoljetnoj šumi! Da bi mlado stablo počelo učestvovati u vodenom ciklusu, potrebno je nekoliko decenija. S toga, ne zavaravajmo se! Zaštita postojećih šuma je od iste važnosti koliko je i sadnja novog drveća. Sadnjom novog drveća se može pomoći i doprinijeti šumama. Sačuvajmo naše šume zajedno i posvetimo im bar jedan dan u godini, jer šume nas čuvaju svakodnevno a da toga nismo ni svijesni.

Pozivamo sve zainteresovane učesnike da se pridruže ovoj akciji dana 21.10.2016. godine (Petak). Polazak na teren  je u 07,30 časova sa parkinga Opštine Šipovo. Za vise informacija zainteresovani se mogu javiti na broj telefona 065/970-802.

Projekat Eko Zona

Projekat Eko Zona

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Turističke mape

Turističke mape

Korisni web linkovi

Zdrava ishrana