JUN – Janjski sabor

Posle Drugog svjetskog rata, komunistička vlast, sistemski je rušila ulogu i značaj manastira Glogovac. Osnivanjem eparhije bihaćko – petrovačke i dolaskom episkopa Hrizostoma ponovo je manastiru dat veliki značaj kao duhovnom centru u našem regionu i pristupilo se njegovoj duhovnoj i fizičkoj obnovi. Obnovljen je i “Janjski sabor” koji se svake godine održava u Nedelju Svih svetih, a koji su komunističke vlasti zabranile 1941. godine.

Prvi sabor posle Drugog svjetskog rata održan je 2. juna 1991. godine. povodom pedeset godina od prvog obilježavanja. Na ovom velikom i veličanstvenom saboru prisustvovao je i Njegova Svetost patrijarh srpski Gospodin Pavle, brojni arhijereji, sveštenici, sveštenomonasi i desetine hiljada vjernog naroda koji su stigli iz svih krajeva tadašnje države.

Preporučujemo

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini
Министарство трговине и туризма

Arhiv

Turistička organizacija opštine Šipovo je po prvi put, u istoriji grada, zvanično osnovana 19.06.2007, od strane Skupštine opštine Šipovo. Njen osnovni zadatak je predstavljanje i unaprjeđivanje turističke ponude opštine. Sjedište organizacije je, u Ulici Gavrila Principa, br. 7a.
Kontakt telefon: +387 (0) 50 371 928.

© Sva prava zadržana 2019 JU TO Šipovo - Izrada prezentacije: Marko Tica