Manifestacije

JANUAR – Svetosavska izložba i svetosavska akademija

Tradicionalna kulturna manifestacija obuhvata izložbe likovnih radova, radova od drveta i u drvetu, ručnih radova i izložbe tradicionalne nošnje ovoga kraja.Manifestacija traje 6 dana, sa početkom 26.01. svake godine. Takođe organizator je spremio bogate nagrade za sve učesnike a za tri najbolja rada u svakoj kategorij dodjeljuje se novčana nagrada.

FEBRUAR – Hajka na vuka

Sportska manifestacija, svake godine održava se u februaru mjesecu.  Manifestacija je druželjubivog karaktera i u svrsi je obogaćivanja turističke ponude. Traje jedan dan, a svake godine se mjenja lovački teren na kojem se dešava.

JUN – Tradicionalni slet planinara

U periodu od 13.-14. Juna 2009. godine održava se prvi tradicionalni slet planinara „Šipovo“ 2009, a manifestacija je kao takva upisana u kalendar planinarskog saveza Republike Srpske. Ideja o organizovanju manifestacije potekla je od sportskog planinarskog društva „Vitorog“ Šipovo koje je i zaslužno za dolazak velikog broja gostiju kako iz Bosne i Hercegovine tako i …

JUN – Janjski sabor

Posle Drugog svjetskog rata, komunistička vlast, sistemski je rušila ulogu i značaj manastira Glogovac. Osnivanjem eparhije bihaćko – petrovačke i dolaskom episkopa Hrizostoma ponovo je manastiru dat veliki značaj kao duhovnom centru u našem regionu i pristupilo se njegovoj duhovnoj i fizičkoj obnovi. Obnovljen je i “Janjski sabor” koji se svake godine održava u Nedelju …

JUN – Konferencija beba

Kraj mjeseca juna svake godine rezervisan je za one najmlađe. Tradicionalna manifestacija „Konferencija beba“ koja za cilj ima promovisanje porodice i porodičnih vrijednosti, svijesti o značaju porodice kao i ukazivanje na problem pada nataliteta.

JUL – Dani Šipova

Kulturno-sportska manifestacija sa bogatim sadržajem i takmičenjima koja se održava od 17.do 26. jula.

JUL – Z.E.T. Festival

Festival Z.abave, E.kologije i T.urizma „Z.E.T. od Šipova“ održava se u julu,na jedinstvenoj lokaciji izletišta Janjske otoke u Šipovu. Pored održavanja muzičkog programa na ovoj manifestaciji se održavaju i razne sportske aktivnosti u prirodi, edukativne radionice i takmičenja.

JUL- Zlatni lipljen

Zlatni lipljen, sportska ribolovana manifestacija koju organizuje Turistički kompleks Pliva, traje oko tra dana, okuplja veći broj domaći i stranih ribolovaca.

JUL-Janjski višeboj

U organizaciji Zavičajnog udruženja Janjana Novi Sad, udruženja Janjana Šipovo i Opštine Šipovo, svake godine u mjesecu julu održava se manifestacija Janjski višeboj. Pored sportskog sadržaja koji obuhvata takmičenja u malom fudbalu, koševini, pješačenju, natezenju konopca, skoku u dalj, bacanju kamena sa ramena, takmičenje u šahu i stonom tenisu, za etno nostalgičare organizuju se izložbe …

AVGUST – Gađanje glinenih golubova

Memorijalni turnir u organizaciji Lovačkog društva a koji se održava poslednje Nedjelje u avgustu ili prve u septembru, na Strelištu u blizini rijeke Sokočnice, mjesto Sokolac.

Preporučujemo

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini
Министарство трговине и туризма

Arhiv

Turistička organizacija opštine Šipovo je po prvi put, u istoriji grada, zvanično osnovana 19.06.2007, od strane Skupštine opštine Šipovo. Njen osnovni zadatak je predstavljanje i unaprjeđivanje turističke ponude opštine. Sjedište organizacije je, u Ulici Gavrila Principa, br. 7a.
Kontakt telefon: +387 (0) 50 371 928.

© Sva prava zadržana 2019 JU TO Šipovo - Izrada prezentacije: Marko Tica