Planinarski pohodi i planinarske staze

Ljubitelji šetnje kroz predivne pejzaže – dobro došli u Šipovo. Na pravom ste mjestu. Imamo ponešto za sve: individualci avanturisti mogu krenuti sami markiranim stazama, a za one koji to žele da raspolaganju su i stručni vodiči. Sve što vam je potrebno za potpuno uživanje su, prije svega, dobra volja, udobna obuća, ranac, voda i fotoaparat. Jer ćete sigurno poželjeti da slikate detalje staze uspona na Vitorog. Ili da po povratku sa prijateljima podijelite prizore slapova i vodopada rijeke Sokočnice.


Da kroz fotografije dočarate i ponovo doživite atmosferu srednjevjekovnog utvrđenja Sokograd. Sve to možete da obićete prateći jednu stazu. Ukoliko želite da osjetite ljepotu i svježinu Plive na samom izvoru, krenite stazom Planinarski dom – Izvor Plive – Ada Sokočnica. Za one koji bi se radije šetali uz brzi, hladni Janj, markirana je staza Vrelo Janja – Janjski Otoci. Koju god stazu da izaberete, napravićete dobar izbor.

Provedite dan uživajući u šetnjama u trajanju od 3 do 8 časova, zavisno koju stazu odaberete. Ne dajte da se lako pokolebati ili obeshrabriti. Staze su lake do srednje teške, pogodne za izletnike i rekreativce. A noge će vas same vući da otkrivate nove i nove tajne koje se kriju iza svake okuke, prelaza i zavijutka staze. I da uživate svim čulima, u pogledima, mirisima i osjećaju ovoga kraja!

Preporučujemo

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini
Министарство трговине и туризма

Arhiv

Turistička organizacija opštine Šipovo je po prvi put, u istoriji grada, zvanično osnovana 19.06.2007, od strane Skupštine opštine Šipovo. Njen osnovni zadatak je predstavljanje i unaprjeđivanje turističke ponude opštine. Sjedište organizacije je, u Ulici Gavrila Principa, br. 7a.
Kontakt telefon: +387 (0) 50 371 928.

© Sva prava zadržana 2019 JU TO Šipovo - Izrada prezentacije: Marko Tica