Ribolov – mušičarenje – flyfishing

Prođite stazama 8 km dugog mušičarskog revira na rijeci Plivi. Krenite prohodnim stazama uz rijeku od samog izvora u selu Pljeva, do betnonskog mosta u Šipovu. Izaberite mjesto za vrhunski flajfišing, zagazite u vodu, i štapom sa kukom bez kontrakuke pokušajte da nadmudrite lipljena kapitalca ili autohtonu potočnu pastrmku. Pažljivim posmatranjem kroz bistru vodu moći ćete da vidite ribu kako se približava mamcu, obilazi i zagrize mamac. Riba se nakon toga oslobađa i vraća u vodu.

Ali svakako se prije toga fotografišite sa vašim ulovom, u predivnom ambijentu pejzaža vodotokova rijeka Plive i Janj. Naročito ako ste ulovili neku od riba iz trofejne sekcije. Ukoliko vas ribolovački putevi nanesu u ovaj kraj u vrijeme „skakanja ribe“, imaćete osjećaj da rijeka vrije.

 

Preporučujemo

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini
Министарство трговине и туризма

Arhiv

Turistička organizacija opštine Šipovo je po prvi put, u istoriji grada, zvanično osnovana 19.06.2007, od strane Skupštine opštine Šipovo. Njen osnovni zadatak je predstavljanje i unaprjeđivanje turističke ponude opštine. Sjedište organizacije je, u Ulici Gavrila Principa, br. 7a.
Kontakt telefon: +387 (0) 50 371 928.

© Sva prava zadržana 2019 JU TO Šipovo - Izrada prezentacije: Marko Tica