Višednevni aktivni programi u prirodi, Šipovo – od 2 do 7 dana

Šipovo je prekrasni krajiški grad koji se nalazi na krajnjem jugo-zapadu Republike Srpske ili zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine. Leži na bisernim, planinskim ljepoticama, rijekama Plivi i Janju, kao i riječicama Sokočnici, Lubovici i Volarici. Ovaj gradić sa oko 10 000 stanovnika, okružen je planinama Vitorog, Plazenica, Ravna Gora, Gorica, Lisina i Čardak i područje je prekriveno šumom. Šipovo je postalo nezaobilazni predstavnik sve popularnijeg seoskog turuzma. Mjesto u kome ćete sigurno uživati u njegovim prirodnim ljepotama, dobroj hrani, ljubaznom i susretljivom stanovništvu. I bar na trenutak zaboraviti grube zakone civilizacije!

Broj dana ponuđen shodno interesu i zahtjevu klijentele, a predviđene aktivnosti shodno godišnjem dobu.

Dan 1
Dolazak u Šipovo u poslijepodnevnim časovima. Večera dobrodošlice s lokalnim specijalitetima. Prenoćište u seoskim domaćinstvima ili planinarskom domu.
19:00 – 20:30 h Večera Domaća zdrava hrana, mogućnost aktivnog uključivanja gostiju u pripremu večere, posebno pečenje Šipovačkog hljeba, razvijanje pita i pripremu hrane ispod sača.

Dan 2-4 (ili 5, 6, 7 dana)
Puni pansion u seoskom domaćinstvu. Program dnevnih aktivnosti – jednoobrazan ili raznovrstan, shodno afinitetu a na bazi ponude: – Planinarenje- razlićite ture – Pet biciklističkih tura – Gadjanje glinenih golubova – Kupanje za hrabre! – Obilazaka obližnjeg istorijskog grada Jajca – Kupanje na Plivskom jezeru i sportske aktivnosti – Rafting na Vrbasu – Poljoprivredni radovi – Posmatranje dabrova u kanjonu rijeke Sokočnice – Druge aktivnosti po želji i mogućnostima!

Posljednji dan
10:00 – 12:00 h
Prijepodnevni program aktivnosti Prema planu i dogovoru.
13:00 – 14:30 h Ručak domaća zdrava hrana
15:00 h Odlazak

Cijena uključuje: Definisanih punih pansiona; Vodiči za svaku aktivnost po programu; Oprema za aktivnosti za koje se klijent odluči (oprema za biciklizam, gađanje glinenih golubova, rafting…).

Cijena ne uključuje: Prevoz do Šipova (organizuje se na upit).

Za pješačku turu preporučujemo da se ponese: 0,5 L -1 L vode; neki slatkiš ili keks; udobna obuća za hodanje; ruksak; kapa ili šešir za zaštitu od sunca; vjetrovka.

Preporučujemo

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini
Министарство трговине и туризма

Arhiv

Turistička organizacija opštine Šipovo je po prvi put, u istoriji grada, zvanično osnovana 19.06.2007, od strane Skupštine opštine Šipovo. Njen osnovni zadatak je predstavljanje i unaprjeđivanje turističke ponude opštine. Sjedište organizacije je, u Ulici Gavrila Principa, br. 7a.
Kontakt telefon: +387 (0) 50 371 928.

© Sva prava zadržana 2019 JU TO Šipovo - Izrada prezentacije: Marko Tica